Turistično društvo Kras - Dutovlje
sreda, 14. november 2018
Domov arrow Novice arrow Zadnje novice arrow Napovednik za november 2015
TERANOVA KROŽNA POT
9. avgusta 2013 odprta 7 km krožna pot, ki vodi po Dutovljah in okolici ima 26 označenih oglednih točk. Pot je označena, za skupine možnost vodenja z lokalnim turističnim vodnikom.


Več informacij je na spletni strani TERANOVE KROŽNE POTI.


POVEZAVA:
http://dutovlje.net/teranovapot

ŠTEVEC OBISKA
TD Kras

Dutovlje

Napovednik za november 2015 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
petek, 06. november 2015
Seznam objav
Napovednik za november 2015
Stran 2
Spoštovani!

Čas je, da se sredi jeseni v čudovitih barvah narave poveselimo in nazdravimo z novim vinom ter uživamo v vseh darovih, ki nam jih je dala narava. Obenem pa z glasbo počastimo in proslavimo obnovitev orgel v cerkvi Sv. Jurija v Dutovljah.

 

Poleg velikega Martinovanja na Krasu, ki bo v organizaciji TIC Sežana in TIC Štanjel potekalo na območju občin Sežana in Komen in kjer bomo sodelovali s ponudbo tudi mi, na Placu v Dutovljah v soboto, 7. novembra med 13. in 18. uro, smo samostojno pripravili še naslednje dogodke:

 

v V sredo, 11. novembra ob 18. uri, bo v Bunčetovi domačiji tradicionalno »Martinovanje z blagoslovom novega vina«, ki ga bo opravil naš župnik g. Bogdan Špacapan.

 

v V petek, 13. novembra ob 19. uri, bo v galeriji Bunčetove domačije odprtje slikarske razstave avtorice Laure Penko iz Krajne vasi z naslovom »Motivi Krasa«.

 

v V nedeljo, 15. novembra ob 9. uri, bomo izpred Bunčetove domačije popeljali pohodnike na »Martinov pohod po naši Teranovi krožni poti«.

 

v Župniji Dutovlje je v letošnjem letu skupaj z občani uspelo zbrati dovolj finančnih sredstev za uspešno posodobitev in obnovo cerkvenih orgel v cerkvi Sv. Jurija v Dutovljah. Z veliko mero hvaležnosti bodo v soboto, 28. novembra ob 18. uri, mladi nagradili vse dobrotnike z glasbenim koncertom, ki so mu nadeli ime: »Po poti obnove«.

 

Drage krajanke in cenjeni krajani, želimo vam prijetne novembrske dni, obilo dobre volje in prijetno družbo ob vseh martinovanjih tako doma kot na potepanjih po naši lepi domovini. In ne pozabite na Bunčetovo domačijo!

 

  
Naprej >