Turistično društvo Kras - Dutovlje
sobota, 25. maj 2019
Domov arrow Novice arrow Zadnje novice arrow Napovednik za junij 2015
TERANOVA KROŽNA POT
9. avgusta 2013 odprta 7 km krožna pot, ki vodi po Dutovljah in okolici ima 26 označenih oglednih točk. Pot je označena, za skupine možnost vodenja z lokalnim turističnim vodnikom.


Več informacij je na spletni strani TERANOVE KROŽNE POTI.


POVEZAVA:
http://dutovlje.net/teranovapot

ŠTEVEC OBISKA
TD Kras

Dutovlje

Napovednik za junij 2015 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
ponedeljek, 01. junij 2015

 

Tudi junij bo poln dogodkov, a najlepšega bodo doživeli učenci in dijaki, saj konec meseca nastopijo tako zaželene poletne počitnice. Privoščimo jim jih. Skratka, življenje bo pestro in čas bo hitro tekel tja proti jeseni, zato  ga čim bolj izkoristimo za obisk vsega, kar nas bogati in dela dobre volje.

V mesecu juniju bomo v Bunčetovi domačiji uživali ob naslednjih dogodkih:

V nedeljo, 7. junija ob 20. uri bo v Bunčetovi domačiji predstava - komedija »Svakinja, da te kap«, ki jo uprizarjajo igralci Razvojnega združenja Repentabor.

 
foto:https://www.facebook.com/events/811649375584867/

 

V petek, 12. junija ob 19. uri bo g. Anton Poler predaval o zdravilnih rastlinah in predstavil svojo knjigo »Nabiramo zdravilne rastline«.

Večino časa bo namenil zdravilnim rastlinam in, ker je dober poznavalec gob, še gobam. Priporočamo, da obiskovalci prinesejo s seboj bodisi rastline ali gobe, o katerih bi radi izvedeli kaj več. Predavatelj bo z veseljem odgovarjal  na vprašanja in pojasnjeval vse značilnosti rastlin in gob. Dogodek bo organiziran v sodelovanju z Gobarskim društvom Sežana. Vstop prost.

 

 

 

 

 

V četrtek, 18. junija 2015  ob  16. uri, vabimo vse, predvsem pa otroke in mladino, na delavnico »izdelovanja venčkov« pod vodstvom etnologinje Marjete Malešič. Delavnica bo potekala do 18. ure.

Pravijo, da je kresna noč najprimernejši čas tudi za nabiranje magičnih rastlin, ki naj bi takrat imele prav posebno moč, skrivnostno moč sonca. Odganjajo slabe in privabljajo dobre sile. Imele naj bi zaščitno in obrambno moč. Ta dan oz. noč je najbolj čarobna noč v letu. V kresni noči je mogoče najti zaklad, izvedeti prihodnost in slišati ter razumeti govorico živali.

Na delavnici bomo obujali in spoznali ljudsko izročilo, znanje, spretnost izdelave venčkov pri nas. Udeleženci naj prinesejo s seboj cvetje za svoj venček (homulice ali križce, travniško cvetje…). Vsak bo spletel svoj šop ali venček sonca - zaščitnih čarov. Delavnica pletenja venčkov je brezplačna. Dogodek poteka v sodelovanju s TIC-em Dutovlje.

 

V soboto, dne 20. junija je Poletna muzejska noč – zato bodo od 18. do 21. ure vodeni ogledi po obeh vrtovih (Pepin vrt in Pepina zgodba), ob 21. uri pa bo sledila predstavitev tretjega vrta »Vodna postaja«, ki je v maju na mednarodni razstavi Chelsea Flower Show 2015 prejel pozlačeno medaljo. Predaval bo avtor vrta Borut Benedejčič. Delavke TIC-a in Borut Benedejčič  pripravljajo postavitev fotografske razstave in upamo, da jim bo uspelo vse pripraviti tako, kot si želijo. Tudi to dogajanje bo potekalo v sodelovanju s TIC-em Dutovlje in Sežana.

 

foto:https://www.facebook.com/ProPepa.si

 

Uživajte ob lepih dogodkih v Bunčetovi domačiji, prisrčno vabljeni!


 
< Nazaj   Naprej >