Turistično društvo Kras - Dutovlje
sobota, 25. maj 2019
Domov arrow Novice arrow Zadnje novice arrow napovednik za marec 2015
TERANOVA KROŽNA POT
9. avgusta 2013 odprta 7 km krožna pot, ki vodi po Dutovljah in okolici ima 26 označenih oglednih točk. Pot je označena, za skupine možnost vodenja z lokalnim turističnim vodnikom.


Več informacij je na spletni strani TERANOVE KROŽNE POTI.


POVEZAVA:
http://dutovlje.net/teranovapot

ŠTEVEC OBISKA
TD Kras

Dutovlje

napovednik za marec 2015 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
petek, 27. februar 2015
 
"POPRAVEK DATUMA
Koncert bo dan prej, kot je bilo sprva napovedano. Torej, v soboto 14. marca 2015.

V soboto, 14. marca ob 19:30 uri
 
bo v Bunčetovi domačiji Koncert komorne       skupine  »gHOSt«.
 

 

Šestčlansko komorno skupino »gHOSt« sestavljajo  Polona Prosen, Erik Starc, Nina Pečelin, Blaž Tavčar , Polona Grmek in Anja Tavčar, druži pa jih prijateljstvo, ter ljubezen do harmonike in glasbe.


Komorna skupina je pred petnajstimi leti nastala iz harmonikarskega orkestra Glasbene šole Sežana, kjer je do leta 2013 tudi delovala. 


Skupna pot jim je prinesla številne prve nagrade na mednarodnih  tekmovanjih doma in v tujini. Radi igrajo različno zvrst glasbe, od klasike do roka, tako, da že vrsto let s svojimi koncerti razveseljujejo še tako zahtevno in izbirčno publiko.


Za še lepši večer, nam bodo zaigrali tudi učenci iz razreda Mikele Uršič, iz Glasbene šole Sežana in Glasbenega konservatorija »G. Tartini« iz Trsta.


Koncert poklanjamo vsem ženskam in mamam, ki v mesecu marcu praznujejo svoj praznik.


Vstop je prost!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Na predvečer svetovnega dneva poezije, v petek, 20. marca ob 19. uri nam bo v Bunčetovi domačiji avtorica Irena Husu predstavila svojo novo pesniško zbirko "Nedotakljiva", ki je izšla v Založbi Amalietti & Amalietti iz Ljubljane. S fotografijami je knjigo obogatila fotografinja Barbara Milavec iz Sežane.


Zelo dobro spremno besedo k zbirki je napisal urednik te Založbe g. Peter
Amalietti, ki bo na predstavitvi spregovori nekaj besed o knjigi.

Poezija Irene Husu je odsev  podob, čustev, vtisov, utrinkov ter njenih hitrih vzponov in globokih padcev, s katerimi  jo je njeno življenje zaznamovalo. Iz besedil veje navezanost na Kras, na kamen, sonce, morje, iz njih se čuti radost pa tudi bolečina.  

Irena je svoje otroštvo in mladost  preživela v Dutovljah. Po poklicu je univ. dipl. sociologinja. Piše že od mladih nog. Nekaj malega je obelodanila le v srednješolskih letih. V letu 2006 je izšla pri Kulturnem društvu Vilenica njena prva pesniška zbirka "Ikona".

 

Za ciklus pesmi iz te zbirke, ki jo bo tokrat predstavila, je v letu 2012 prejela 1. nagrado za poezijo na literarnem natečaju  tržaške revije Mladika. 

Živi in ustvarja v Tomaju. Je članica Literarnega društva Zlati čoln Sežana.

Predstavitev bo spremljal bogat kulturni program. Poleg nekaj plesnih točk, pod vodstvom Milojke Širca bodo program obogatili tudi učenci Osnovne šole iz Dutovelj.

 
< Nazaj   Naprej >