Turistično društvo Kras - Dutovlje
sobota, 25. maj 2019
Domov arrow Novice arrow Zadnje novice arrow februar 2015
TERANOVA KROŽNA POT
9. avgusta 2013 odprta 7 km krožna pot, ki vodi po Dutovljah in okolici ima 26 označenih oglednih točk. Pot je označena, za skupine možnost vodenja z lokalnim turističnim vodnikom.


Več informacij je na spletni strani TERANOVE KROŽNE POTI.


POVEZAVA:
http://dutovlje.net/teranovapot

ŠTEVEC OBISKA
TD Kras

Dutovlje

februar 2015 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
sreda, 28. januar 2015

 

 

V mesecu februarju se bodo v Bunčetovi domačiji odvijali naslednji dogodki:

V soboto, 7. februarja, na predvečer Slovenskega kulturnega praznika, bo ob 19 uri v Bunčetovi domačiji premierna predstavitev tretje pesniške zbirke Jožkota Ščuke »Praznične pesmi«. Ob tej priložnosti bo Turistično društvo Kras pripravilo na temo njegovih pesmi fotografsko razstavo »Praznični dnevi«.V Kulturnem programu bodo nastopili tudi učenci OŠ Dutovlje. Poleg tega bomo, v organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije, poslušali edinstveno literarno parodijo tržaškega satirika Ivana Roba, »Deseti brat«, v izvedbi Anatola Šterna.

 


 

 

 

 

 

 

 

Jožko Ščuka je domačin, ki je spesnil številne pesmi in jih kot darilo poklanjal ljudem ob njihovih osebnih praznovanjih, poklanjal jih je društvom, ustanovam in organizacijam ob raznih slovesnostih tako, da je v njih po svoje zbral na zabaven in hudomušen način vse značilnosti tistih, ki so mu bile namenjene. Danes, ko se je čas odmaknil od nastanka teh pesnitev, prihaja vsebina njegovih verzov še veliko bolj do izraza, postaja zgodovina in s tem nam kot dediščina ostaja neprecenljiva vrednost. 


Na pustno soboto, 14. februarja, bodo pustne šeme v skupini od jutra do večera obiskovale vse domačije v Dutovljah, ljudem zaželele dobro letino in obenem preganjale zimo. Ta tradicionalen način pustovanja organizira Turistično društvo Kras.
 

 

 
< Nazaj   Naprej >