Turistično društvo Kras - Dutovlje
sobota, 25. maj 2019
TERANOVA KROŽNA POT
9. avgusta 2013 odprta 7 km krožna pot, ki vodi po Dutovljah in okolici ima 26 označenih oglednih točk. Pot je označena, za skupine možnost vodenja z lokalnim turističnim vodnikom.


Več informacij je na spletni strani TERANOVE KROŽNE POTI.


POVEZAVA:
http://dutovlje.net/teranovapot

ŠTEVEC OBISKA
TD Kras

Dutovlje

Januar 2015 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
četrtek, 25. december 2014

 

 

 

Vsebina in termini dogajanja v prvem mesecu tega leta:

ü  V nedeljo, 4. januarja ob 13. uri se dobimo pri nekdanji stražnici v Žekancu, od koder se bomo podali na novoletni pohod na vrh Volnika. Tam si bomo še enkrat skupaj zaželeli nekaj lepega v letu 2015. Po sestopu se napotimo v Bunčetovo domačijo v Dutovljah, da se še malo poveselimo in okrepčamo. V primeru slabega vremena pohod odpade. Od Dutovelj do Žekanca bo pot označena. Ostale informacije udeleženci dobijo na dan pohoda v Bunčetovi domačiji - Turistično društvo Kras in TIC. Startnine ni. 

 

 

ü  V petek, 9. januarja ob 18. uri bo v galeriji Bunčetove domačije otvoritev razstave Kamniti prstan. Razstavljene fotografije v črno beli tehniki nam bodo odstrle pogled na kraške štjrne – vodnjake v vseh elementih značilnih za kamnoseštvo in kovaštvo Krasa. Njihov avtor je ANDREJ (Andrea) FURLAN,ki  je bil rojen v leta 1966 v Trstu. Od leta 2006 živi, dela in ustvarja v Ljubljani. Zaposlen je kot strokovni sodelavec na Umetnostnozgodovinskem inštitutu Franceta Steleta ZRC SAZU, kjer se ukvarja predvsem z dokumentacijo, fotografijo in oblikovanjem publikacij in razstav. Kot učitelj veščin poučuje fotografijo na Oddelku za umetnostno zgodovino na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru. Skupaj z Martino Repinc vodi razstavno dejavnost v Galeriji Kraške hiše v Repnu. Je član Kulturnega društva za umetnost KONS iz Trsta in Sklada Bubnič – Magajna.


     Prvo samostojno razstavo je postavil v galeriji Kraška hiša leta 1986. Od takrat se jih je zvrstilo kar nekaj, naj omenimo »potujočo« razstavo Pesniki dveh manjšin, ki je doživela več kot 15 postavitev, ter multimedialno postavitev z umetnikom Frankom Vecchietom in arhitektom Renatom Snablom ob preureditvi Trga Transalpina v Gorici. Decembra 2008 je sodeloval pri razstavi IN–OUT v Sofiji (Bolgarija). Na »fotografiji leta 2009« je bil njegov ciklus Zvezda vključen v izbor slik, razstavljenih v Cankarjevem domu. Marca 2010 je razstavljal v Ateljeju Mikado v Ljubljani ciklus fotografij »Trgi – Piazze« (skupaj z Robijem Jakominom in Viljamom Lavrenčičem). Razstava je doživela prvo postavitev že leto prej v Galeriji ARS v Gorici. Poleg manjših nagrad je prejemnik Valvasorjevega priznanja (2008) za oblikovanje stalne postavitve v Idrijskem mestnem muzeju.

     Razstava bo odprta do 4. februarja 2015.

ü  V petek, 16. januarja ob 18. uri nam bo v Bunčetovi domačiji Ana Gomezel, študentka velnesa in seveda domačinka - Dutovka, predstavila temo: Po novoletno razvajanje ob predstavitvi zdravega in aktivnega življenjskega sloga.  Spregovorila bo še o načelih uravnotežene prehrane in pametne vadbe. Kot vrhunec pa bo še prikazala  hidracijo obraza z naravno multivitaminsko kozmetiko. Vabljeni prav vsi, tako ženske, kot moški. Ana pravi: "Kje pa piše, da lahko uživamo in smo deležne takega znanja samo predstavnice ženskega spola?" Prosimo samo za prijave na 031 452 463Vstop je prost.

ü  V petek, 23. januarja ob 18. uri bomo v Bunčetovi domačiji v sodelovanju z Društvom vinogradnikov in vinarjev Krasa podelili priznanja za najbolje ocenjena vina letnika 2014 ter starana vina iz območja Krajevne skupnosti Dutovlje. Omogočena bo degustacija vseh vin, ki bodo na ocenjevanju!

Tega dne, v petek, bo namreč med 11. in 14. uro v Bunčetovi domačiji potekalo tradicionalno ocenjevanje vin letnika 2014 in staranih vin za območje KS Dutovlje

 


 
< Nazaj   Naprej >