Turistično društvo Kras - Dutovlje
sobota, 25. maj 2019
Domov arrow Novice arrow Zadnje novice arrow december 2014
TERANOVA KROŽNA POT
9. avgusta 2013 odprta 7 km krožna pot, ki vodi po Dutovljah in okolici ima 26 označenih oglednih točk. Pot je označena, za skupine možnost vodenja z lokalnim turističnim vodnikom.


Več informacij je na spletni strani TERANOVE KROŽNE POTI.


POVEZAVA:
http://dutovlje.net/teranovapot

ŠTEVEC OBISKA
TD Kras

Dutovlje

december 2014 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
ponedeljek, 01. december 2014

 

ü V soboto, dne 6. decembra ob 18. uri bomo najprej pred Bunčetovo domačijo prižgali na novoletnem borovčku lučke. Vabimo vse otroke in starše, da tega dne popoldan (od 14. do 16. ure) prispevajo del svojega časa zato, da borovček okrasimo, tako, da bo ob 18. uri, ko se bodo na njem prižgale lučke, dajal lep prazničen izgled. Po prižiganju lučk bomo ob 18,30 uri v Bunčetovi domačiji poslušali Miklavžev koncert, ki ga bo izvedla Harmonikarska skupina gHOSt. Komorno skupino sestavlja 6 harmonikarjev, vodi pa ga Mikela Uršič.

ü V petek, dne 12. decembra ob 17. uri bo v Bunčetovi domačiji predstavitev knjige HUDO PREPROSTO z brezplačno ustvarjalno delavnico izdelave novoletnih voščilnic in darilnega papirja ter pokušino sladkih domačih priboljškov.

     Knjiga Hudo preprosto na 250 straneh nakazuje ljubke ideje za prosti čas, domiselne nasvete po načelu naredi sam, doma narejenih daril ter do povsem novih izdelkov, ki jih boste z veseljem uporabljali ali si z njimi polepšali dom. V njej boste našli tudi veliko receptov. V sodobnem času, ko varovanje narave in okoljska vprašanja vse bolj prodirajo v našo zavest, bodo zlasti dragoceni napotki, kako znova koristno uporabiti najrazličnejše predmete, ki ležijo po predalih, kleteh ali podstrešjih. Pri knjigi je sodelovalo osem avtorjev, ki so ustvarili veliko preprostih, a inovativnih in presenetljivih predmetov, s katerimi boste popestrili svoje domove ali pisarne. Našli boste veliko iztočnic, ki bodo v pomoč pri pripravah na praznike, zabave, naučili se boste izdelati zanimiva darila za otroke. Recepte, ki jih spremljajo čudovite fotografije, smo razporedili v sklope po letnih časih, od zgodnje pomladi do prazničnega decembra, tako da vedno temeljijo na sezonskih sestavinah.  Predstavitev bosta vodili urednica knjige Petra Slapar in sodelavka ter soavtorica Tjaša Brajdih.


ü Novo leto 2015 bomo pričeli z rekreativno dejavnostjo. Na vrsti je naš tradicionalni novoletni pohod na Volnik. Zbrali se bomo v nedeljo, 4. januarja 2015 ob 13. uri pri nekdanji stražnici v Žekancu od koder bomo skupaj krenili na vrh Volnika. Po sestopu se dobimo na čaju in kapljici rujnega v Bunčetovi Domačiji, da se skupaj še malo poveselimo.

 
< Nazaj   Naprej >