Turistično društvo Kras - Dutovlje
ponedeljek, 21. januar 2019
TERANOVA KROŽNA POT
9. avgusta 2013 odprta 7 km krožna pot, ki vodi po Dutovljah in okolici ima 26 označenih oglednih točk. Pot je označena, za skupine možnost vodenja z lokalnim turističnim vodnikom.


Več informacij je na spletni strani TERANOVE KROŽNE POTI.


POVEZAVA:
http://dutovlje.net/teranovapot

ŠTEVEC OBISKA
TD Kras

Dutovlje

junij 2014 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
ponedeljek, 26. maj 2014

 

 

Tako bodo potekali dogodki v Bunčetovi domačiji v mesecu juniju:

Začenja se gobarska sezona in tako bo Gobarsko društvo Sežana v sodelovanju s TD Kras iz Dutovelj pripravilo v petek 6. junija 2014 ob 20 uri Petkov večer z predavanjem, ki nosi naslov:

Gobe, ki rastejo na Krasu ali Kraške gobe

Predavatelj bo Bruno Basezzi ,član in determinator Gobarskega društva Bresadola iz Trsta, ki je tudi že več kot 20 let član gobarskega društva Sežana. Gospod Basezzi je član več gobarskih društev v Evropi, priznan in velik strokovnjak poznavanja gob in specialist za gobe iz rodu gobanov - Boletus. Je tudi soavtor knjige, ki je pred kratkim izšla v dvojezični izvedbi z naslovom: Spoznajmo ta očarljivi svet - gobe, okolja in zanimivosti Krasa in Tržaške pokrajine.

V nedeljo 15 junija 2014 ob 21. uri bo gledališča predstava komedije Dobra letina, ki jo bodo uprizorile članice in člani Razvojnega združenja Repentabor.

V soboto, 21. junija 2014 bo posebej živahno v Dutovljah, kajti tega dne bo na tradicionalnem prireditvenem prostoru Praznika terana in pršuta potekalo srečanje vseh primorskih upokojencev od Bovca do Pirana v organizaciji Pokrajinske zveze društev upokojencev južno primorske regije Koper in Društva upokojencev Sežana. Program se bo pričel ob 10 uri in nadaljeval z glasbo, predstavitvami in ogledi Dutovelj ter Teranove poti vse tja do kakšne  18 ure. Na prireditvi oziroma srečanju bodo sodelovala različna društva in organizacije med njimi tudi TD Kras, TIC Sežana in kraj Dutovlje kot celota.

V soboto 28. junija ob 21 uri bo v dvorišči Bunčetove domačije koncert glasbene skupine 
RIOT QUEEN. Glasba, ki jo igrajo, spada v  zvrst hard rocka.

 

 
< Nazaj   Naprej >