Turistično društvo Kras - Dutovlje
sobota, 16. februar 2019
TERANOVA KROŽNA POT
9. avgusta 2013 odprta 7 km krožna pot, ki vodi po Dutovljah in okolici ima 26 označenih oglednih točk. Pot je označena, za skupine možnost vodenja z lokalnim turističnim vodnikom.


Več informacij je na spletni strani TERANOVE KROŽNE POTI.


POVEZAVA:
http://dutovlje.net/teranovapot

ŠTEVEC OBISKA
TD Kras

Dutovlje

Februar 2014 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
ponedeljek, 27. januar 2014
V mesecu februarju bomo v Bunčetovi domačiji v Dutovljah imeli naslednje zanimivosti:

 


Petkov večer dne 21. februarja ob 18. uri v Bunčetovi domačiji, v organizaciji TIC-a Dutovlje oz. Sežana, bo namenjen spoznavanju drugih dežel in običajev skozi potopisno predavanje Biseri Južne Amerike (Peru, Bolivija in Čile)  Marije Kuhar.
 
 
 
 
Vabljeni!
 
==================================================================
 
Ponosni smo, da smo ta mesec izpeljali:
 
V petek 7. februarja ob 19. uri, na predvečer Kulturnega praznika, bomo v sodelovanju z Osnovno šolo Dutovlje, v okviru Petkovih večerov gostili Dr. Miro Cenčič, ki bo predstavila svojo knjigo Življenje na Krasu v preteklosti. Mira Cenčič, dr. pedagogike, zaslužna profesorica koprske Pedagoške fakultete, docentka za didaktiko na ljubljanski pedagoški fakulteti v pokoju in avtorica številnih strokovnih in poljudnih del ter člankov med drugim pravi o tej knjigi tako:

"Spoznavanje domače čudovite narave, človeka, njegovega truda in vseh drugih lepot, je             nekaj posebnega, kar se človeku, ki gre iz domačega kraja, vtisne v srce. Domači kraj vedno nosim s seboj."

Olga Knez pa je o knjigi med ostalim zapisala tudi to:

Knjiga Mire Cencič Življenje na Krasu v preteklosti obravnava domoznansko vsebino na 375. straneh in je obogatena z več kot 150 fotografijami, ki prikazujejo vasi ter delavni in praznični dan kraškega človeka. Podatki in dejstva so zbrani za del Sežanskega oziroma Tržaškega Krasa, od Sežane do Koprive, Avberja in Repentabra ter predstavljajo življenje v 27 naseljih, od prvih znakov prisotnosti človeka do praga sedanjosti. Mnoge ugotovljene značilnosti veljajo za celotni Kras in še več. Ker je bilo spreminjanje življenja na Krasu v precejšnji meri odvisno od razvoja Trsta, je predstavljena tudi rast in padanje tega mesta. 
 

V petek, 14. februarja bo v Bunčetovi domačiji v teku dopoldneva potekalo strokovno ocenjevanje vin letnika 2013 in staranih vin za območje Krajevne skupnosti Dutovlje. Rezultati in priznanja bodo javno predstavljena zvečer, ko pripravljamo naslednji program, kjer bomo najprej ob 18. uri gostili Andreja Jelačina, ki bo predstavil svojo knjigo Vse moje ljubezni: spomini Tonija Karjole, nakar bosta s svojo soprogo ga. Marijo Paravan Jelačin uprizorila humoresko : V spovednici pri patru Toniju. Po zaključenem programu sledi podelitev priznanj najboljšim vinarjem in degustacija vin iz ocenjevanja tega dne. 
 
< Nazaj   Naprej >