Turistično društvo Kras - Dutovlje
ponedeljek, 21. januar 2019
TERANOVA KROŽNA POT
9. avgusta 2013 odprta 7 km krožna pot, ki vodi po Dutovljah in okolici ima 26 označenih oglednih točk. Pot je označena, za skupine možnost vodenja z lokalnim turističnim vodnikom.


Več informacij je na spletni strani TERANOVE KROŽNE POTI.


POVEZAVA:
http://dutovlje.net/teranovapot

ŠTEVEC OBISKA
TD Kras

Dutovlje

November PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
torek, 22. oktober 2013

V mesecu novembru bomo organizirali in sodelovali v naslednjih prireditvah.
   
 
 
V nedeljo, 24. novembra ob 18.uri, bomo gostili Mešani pevski zbor Sežana in njihove goste Moški pevski zbor Slavnik, ki bosta na Jesenskem koncertu v Bunčetovi domačiji predstavila repertoar svojih pesmi.
 
 Petkov večer v petek, 29. novembra ob 18. uri, bo v dvorani Bunčetove domačije pogovor s scenaristom in režiserjem Matjažem Žbontarjem, nakar bo sledil ogled dokumentarnega filma Kraški kamnolomi.
 
 

   ==================
zamudili ste:
O bveščamo vse starejše upokojene osebe, da se vsak prvi ponedeljek v mesecu med 9. in 10.30 uro v Bunčetovi domačiji izvaja za upokojence iz KS Dutovlje, Pliskovica in Tomaj brezplačno merjenje krvnega pritiska in sladkorja. Izvajajo ga prostovoljke iz Društva upokojencev Sežana, ki so strokovno usposobljene, saj so upokojene delavke iz zdravstvene dejavnosti. Torej ponedeljek, 4. november je prvi v tem mesecu.
  
 
 
 
 
 
Turistično društvo Kras bo organiziralo letos prvič v okviru Martinovanja prireditev, ki smo ji dali ime Martinov vikend v Dutovljah. Program bo potekal tako: 
  • V soboto, 9. novembra ob 18. uri bomo v galeriji Bunčetove domačije odprli slikarsko razstavo Letni časi, domačinke Stanislave Vodopivecki se bo prvič v domačem kraju javno predstavila s slikami, na katerih je upodobila naravo v različnih letnih časih. Motivi v katerih je uživala so tako iz Dutovelj in širšega Krasa kot Posočja ter vršacev, ki objemajo to pokrajino Julijskih Alp.
  • V nedeljo, 10. novembra  ob 13. urivas vabimo, da se dobimo v Dutovljah pred Bunčetovo domačijo od koder bomo odšli na voden pohod po Teranovi krožni poti. Na koncu poti, bomo pohodniki obiskali Vinarstvo  Marjana Tavčarja, vinogradnika na Kraški vinski cesti, kjer bomo pokusili letošnjo letino terana in se potem napotili na dvorišče - borjač Bunčetove domačije na pečen kostanj in kozarec vina. Prispevek za kritje stroškov pohoda in degustacijo je 2 €.
  • Osrednji del Martinovega vikenda v Dutovljah bo v ponedeljek, 11. novembra s pričetkom ob 18. uri v Bunčetovi domačiji, kjer nas bodo s skečem najprej spravile v dobro voljo članice in člani KD Kraški šopek, nato sledi blagoslov letošnje letine in pokušina teranov iz Županovega sodčka, dalje iz sodčkov Društva vinogradnikov in vinarjev Krasa,  Združenja Konzorcija kraških pridelovalcev terana,  Vina Krasa, ki je letošnji prejemnik priznanja v Gornji Radgoni za naziv Šampion ter na koncu  še dutovsko vino, ki bo v sodčku Turističnega društva KRAS.  Za prijetno razpoloženje ob pokušini vin bodo poskrbeli člani glasbene skupine Podokničarji. Vse prisotne bo z obiskom počastila Kraljica terana in drugi visoki gostje.
  •  
    V nedeljo, 17. novembra, bo naš tradicionalni Sejem zelišč in dobrot Krasa, od 9 do 15 ure.
     
    V času sejma Zelišč in dobrot Krasa, v nedeljo, dne 17.11. bosta v Dutovljah v Bunčetovi domačiji potekali dve delavnici in sicer prva od 10. do 12. ure na temo Izdelava domačih izdelkov iz navadnega brina, druga pa od 13. do 15 ure na temo Izdelava domačega balzama za ustnice. Delavnice izvaja delavec podjetja Mediteranea. Več na povezavi :
 
< Nazaj   Naprej >