Turistično društvo Kras - Dutovlje
ponedeljek, 21. januar 2019
TERANOVA KROŽNA POT
9. avgusta 2013 odprta 7 km krožna pot, ki vodi po Dutovljah in okolici ima 26 označenih oglednih točk. Pot je označena, za skupine možnost vodenja z lokalnim turističnim vodnikom.


Več informacij je na spletni strani TERANOVE KROŽNE POTI.


POVEZAVA:
http://dutovlje.net/teranovapot

ŠTEVEC OBISKA
TD Kras

Dutovlje

Avgust 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
torek, 16. julij 2013
V mesecu avgustu bomo članice in člani TD Kras izpeljali in sodelovali na naslednjih dogodkih in prireditvah:


 
Turistično društvo Kras s svojimi članicami in člani ter KS Dutovlje in vaški odbor Dutovlje bomo v petek 9. avgusta ob 16. uri slovesno odprli 

Teranovo krožno pot, 

ki je velika pridobitev tako za kraj Dutovlje kot tudi za vse obiskovalce vasi in Krasa.

Vabimo vse domačine, vse prebivalce občine Sežana in vse tiste, ki imajo radi Kras, da se tega dne udeležijo otvoritve Teranove krožne poti. Po otvoritvi bomo odšli na pot in si ogledali vse kar nas bogati v tej okolici in v vasi Dutovlje. Po vrnitvi na Bunčetovo domačijo bo sledil nastop skupine deklet Cvet v laseh Marjetke Popovske, nakar se bomo družili z dutovskimi vinogradniki in vinarji ob kapljici terana. 
 
Želimo Vam sporočiti, spoštovane obiskovalke in obiskovalci Dutovelj ter bralke in bralci te naše spletne strani, da smo ta projekt uresničili skupaj s KS Dutovlje, z Vaškim odborom Dutovlje in z vsemi tistimi domačini, vinarji in sponzorji iz vasi Dutovelj kot tudi s sodelovanjem  Osnovne šole Dutovlje, SVZ Dutovlje, z Župniščem in  župnikom g. Bogdanom Špacapanom, za kar se vsem iskreno zahvaljujemo. So bili dnevi z veliko dela in odrekanja, dnevi sestankovanj in iskanj, kreiranj in odločanja, vendar brez dobre volje, brez odličnega sodelovanja vseh nas to ne bi bilo mogoče narediti. In zato smo na to ponosni, vzhičeni in srečni, kajti speljali smo do sedaj največji projekt od kar obstaja Turistično društvo Kras iz Dutovelj.
Teranova krožna pot bo od tega dne dalje vaša pot in pot nas vseh, na kateri se bomo srečevali, pogovarjali, učili in načrtovali jutrišnji dan in seveda, se veselili ob petju in glasbi, ob slikanju in risanju in morda tudi ob pisanju kakšne pesmice. 

 
 
Pridite  in delite z nami srečo in veselje !

Voden ogled poti bo tudi naslednji dan, v soboto 10. avgusta ob 10. uri in nato še ob 17. uri.
 

V nedeljo, 11. avgusta, ko bo potekal osrednji dan Praznika terana in pršuta, bomo pripravili naš tradicionalni Sejem zelišč in dobrot Krasa, ki bo trajal od 9. do 18. ure.

TD Kras in KS Dutovlje se bosta skupaj predstavila na stojnici v Sežani v času občinskega praznovanja v soboto, 24. avgusta.
 
 
 
 *****************************************************
zamudili ste:
Pomagali bomo s tehničnimi sredstvi dekletom iz TIC-a Dutovlje in Sežana pri izvedbi programa Dutowske plaže še 27. julija, potem pa še 17. in 31. avgusta na borjaču Bunčetove domačije. Vabljeni vsi otroci, za veselje, dogajanje in kopanje skrbi ekipa mladih varušk - študentk.

V petek, 2. avgusta ob 20. uri
bo v galeriji  Bunčetove domačije otvoritev slikarske razstave Resonance, avtorja Slavka Guština.
Predstavil bo zadnji cikel svojih umetniških slik.
Dogodek bo popestren z umetniško kritiko umetnostne zgodovinarke Tine Ban
in glasbeno točko Martina Stojanoskega na klasični kitari.
 
 
 
 
  
 
< Nazaj   Naprej >