Turistično društvo Kras - Dutovlje
ponedeljek, 21. januar 2019
Domov arrow Novice arrow Zadnje novice arrow dogodki v decembru
TERANOVA KROŽNA POT
9. avgusta 2013 odprta 7 km krožna pot, ki vodi po Dutovljah in okolici ima 26 označenih oglednih točk. Pot je označena, za skupine možnost vodenja z lokalnim turističnim vodnikom.


Več informacij je na spletni strani TERANOVE KROŽNE POTI.


POVEZAVA:
http://dutovlje.net/teranovapot

ŠTEVEC OBISKA
TD Kras

Dutovlje

dogodki v decembru PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
torek, 27. november 2012

V sredo, 5. decembra 2012 ob 17. uri bo svečano prižiganje lučk na drevescu pred Bunčetovo domačijo. 
Vabimo vse domačine na prijeten dogodek začetka prazničnega decembra in na kozarec vina.

V četrtek, 6. decembra 2012 ob 18. uri bo v Bunčetovi domačiji v Dutovljah delavnica v okviru projekta:

STRATEŠKI PROJEKT ZA TRAJNOSTNO UPRAVLJANJE NARAVNIH VIROV IN TERITORIALNO KOHEZIJO

Strateški projekt za trajnostno upravljanje naravnih virov in teritorialno kohezijo KRAS – CARSO sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev med drugim vključuje tudi pripravo: 
Načrta upravljanja sprejemnih centrov, kar z drugimi besedami pomeni vizijo razvoja in delovanja turizma na našem območju.
Ker turizem sooblikujemo vsi skupaj in ste prav ponudniki turističnih in gostinskih storitev nosilci te dejavnosti, vas vabimo, da s svojimi mnenji, predlogi in izkušnjami sodelujete na delavnicah, ki jih pripravljamo z namenom vpogleda v vaše želje in potrebe.
Samo z vašim sodelovanjem lahko zares preverimo stanje na terenu in dobimo vpogled v to, kar pričakujete od javnih turističnih in drugih organizacij ter kako vidite našo, skupno turistično destinacijo čez nekaj let.
Samo s skupnimi močmi si lahko zastavimo pot, ki jo moramo prehoditi do prepoznavnosti in uspeha.
Samo z vašo aktivno udeležbo in pripadnostjo lahko zastavimo take cilje, ki bodo služili kot orodje za večji doprinos turistične dejavnosti v korist našega okolja in naših potreb.
Izvedbo in organizacijo delavnice vodi projektna pisarna KRAS-CARSOKatja Fedrigo, tel. 05/731 11 51, E.pošta:   E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript ; in zunanja sodelavka, pripravljavka Načrta za usklajeno upravljanje sprejemnih centrov: Tanja Godnič, tel. 031 267 529, E.pošta:  E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript ., ki sta na voljo na teh naslovih za morebitna vprašanja in kontakte.

Organizaciji delavnice se pridružuje in sodeluje tudi Turistično društvo KRAS iz Dutovelj.
Z veseljem pričakujemo vašo udeležbo!

V petek, 7. decembra 2012 ob 18. uri bo v Bunčetovi domačiji potopisno predavanje Obisk dežele Inuitov, ki ga bo imela Andreja Rustja, katero smo že gostili pri nas s predavanjem o Amiših. Andreja je bila na potepanju med Inuiti in nas bo v sliki in besedi ter s prikazom njihovih predmetov popeljala v svet mrzlih dni in noči, v svet drugačnega življenja in spoštovanja narave, oblačenja, prehrane in še marsičesa.

Prispevek je 2€. 

V nedeljo, 16. decembra 2012 ob 9. uri bomo pripravili letošnji Božično novoletni sejem, ki je zadnji sejem v okviru naših sejmov Zelišč in dobrot Krasa. 

 

V petek, 21. decembra 2012 ob 18 uri bo v Bunčetovi domačiji otvoritev fotografske razstave Marka Korošca na temo Vremenski pojavi v letu 2012. Po otvoritvi nam bo spregovoril ob diapozitivih o vremenskih razmerah v tem letu in nam obenem ponudil svoje lično izdelane koledarje s tematiko vremenskih pojavov.

Prispevek je 2€. 


 

 

 

 

 


  

   


 
< Nazaj   Naprej >