Turistično društvo Kras - Dutovlje
nedelja, 24. marec 2019
Domov arrow Pregled vseh vsebin
TERANOVA KROŽNA POT
9. avgusta 2013 odprta 7 km krožna pot, ki vodi po Dutovljah in okolici ima 26 označenih oglednih točk. Pot je označena, za skupine možnost vodenja z lokalnim turističnim vodnikom.


Več informacij je na spletni strani TERANOVE KROŽNE POTI.


POVEZAVA:
http://dutovlje.net/teranovapot

ŠTEVEC OBISKA
TD Kras

Dutovlje

A blog of all section with no images
November PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
torek, 22. oktober 2013

V mesecu novembru bomo organizirali in sodelovali v naslednjih prireditvah.
   
 
 
V nedeljo, 24. novembra ob 18.uri, bomo gostili Mešani pevski zbor Sežana in njihove goste Moški pevski zbor Slavnik, ki bosta na Jesenskem koncertu v Bunčetovi domačiji predstavila repertoar svojih pesmi.
 
 Petkov večer v petek, 29. novembra ob 18. uri, bo v dvorani Bunčetove domačije pogovor s scenaristom in režiserjem Matjažem Žbontarjem, nakar bo sledil ogled dokumentarnega filma Kraški kamnolomi.
 
 

   ==================
zamudili ste:
O bveščamo vse starejše upokojene osebe, da se vsak prvi ponedeljek v mesecu med 9. in 10.30 uro v Bunčetovi domačiji izvaja za upokojence iz KS Dutovlje, Pliskovica in Tomaj brezplačno merjenje krvnega pritiska in sladkorja. Izvajajo ga prostovoljke iz Društva upokojencev Sežana, ki so strokovno usposobljene, saj so upokojene delavke iz zdravstvene dejavnosti. Torej ponedeljek, 4. november je prvi v tem mesecu.
  
 
 
 
 
 
Turistično društvo Kras bo organiziralo letos prvič v okviru Martinovanja prireditev, ki smo ji dali ime Martinov vikend v Dutovljah. Program bo potekal tako: 
 • V soboto, 9. novembra ob 18. uri bomo v galeriji Bunčetove domačije odprli slikarsko razstavo Letni časi, domačinke Stanislave Vodopivecki se bo prvič v domačem kraju javno predstavila s slikami, na katerih je upodobila naravo v različnih letnih časih. Motivi v katerih je uživala so tako iz Dutovelj in širšega Krasa kot Posočja ter vršacev, ki objemajo to pokrajino Julijskih Alp.
 • V nedeljo, 10. novembra  ob 13. urivas vabimo, da se dobimo v Dutovljah pred Bunčetovo domačijo od koder bomo odšli na voden pohod po Teranovi krožni poti. Na koncu poti, bomo pohodniki obiskali Vinarstvo  Marjana Tavčarja, vinogradnika na Kraški vinski cesti, kjer bomo pokusili letošnjo letino terana in se potem napotili na dvorišče - borjač Bunčetove domačije na pečen kostanj in kozarec vina. Prispevek za kritje stroškov pohoda in degustacijo je 2 €.
 • Osrednji del Martinovega vikenda v Dutovljah bo v ponedeljek, 11. novembra s pričetkom ob 18. uri v Bunčetovi domačiji, kjer nas bodo s skečem najprej spravile v dobro voljo članice in člani KD Kraški šopek, nato sledi blagoslov letošnje letine in pokušina teranov iz Županovega sodčka, dalje iz sodčkov Društva vinogradnikov in vinarjev Krasa,  Združenja Konzorcija kraških pridelovalcev terana,  Vina Krasa, ki je letošnji prejemnik priznanja v Gornji Radgoni za naziv Šampion ter na koncu  še dutovsko vino, ki bo v sodčku Turističnega društva KRAS.  Za prijetno razpoloženje ob pokušini vin bodo poskrbeli člani glasbene skupine Podokničarji. Vse prisotne bo z obiskom počastila Kraljica terana in drugi visoki gostje.
 •  
  V nedeljo, 17. novembra, bo naš tradicionalni Sejem zelišč in dobrot Krasa, od 9 do 15 ure.
   
  V času sejma Zelišč in dobrot Krasa, v nedeljo, dne 17.11. bosta v Dutovljah v Bunčetovi domačiji potekali dve delavnici in sicer prva od 10. do 12. ure na temo Izdelava domačih izdelkov iz navadnega brina, druga pa od 13. do 15 ure na temo Izdelava domačega balzama za ustnice. Delavnice izvaja delavec podjetja Mediteranea. Več na povezavi :
 
Oktober 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
ponedeljek, 30. september 2013
 
V oktobru se bodo pri nas v Bunčetovi domačiji odvijale naslednje prireditve:V nedeljo, 20. oktobra od 09 ure dalje bo potekal naš tradicionalni Sejem zelišč in dobrot Krasa.
 

 
 
 
********************************************
zamudili ste:
Petkov večer, dne 4. 10.2013 ob 19 uri, bo v Bunčetovi domačiji v Dutovljah potekal v sodelovanju TD Kras iz Dutovelj in Univerze za tretje življenjsko obdobje Kras iz Sežane na temo:

Po sledeh služkinj in aleksandrink s Krasa, Brkinov in Vipavskega.

Študijska skupina ''Slovensko ljudsko izročilo skozi leto2'' je znotraj Univerze za tretje življenjsko obdobje Kras zbirala podatke o služkinjah in aleksandrinkah tudi s kraškega območja. Tako se bodo članice študijske skupine  predstavile z zaigranim prizorom služkinj, ki so (nekoč) služile v Italiji. Predstavitev bo v dvorani Bunčetove domačije,  v prostoru galerije pa za tem še odprtje razstave na zgoraj omenjeno tematiko. 

Razstava bo trajala do 7. novembra 2013. 
 
September 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
sreda, 28. avgust 2013
V mesecu septembru, se bodo v Bunčetovi domačiji v Dutovljah odvijali naslednji dogodki oz.. prireditve:
 • V četrtek 26. septembra popoldan bomo dogajanje posvetili ljudem z drugačnimi potrebami, ljudem, ki imajo motnje in zdravstvene težave v duševnem razvoju in kateri prebivajo v SVZ Dutovlje. V tem času (ure oziroma čas bo sporočen naknadno) bomo najprej poslušali strokovno predavanje na to temo, potem bo sledil kulturni program stanovalcev in nastop učencev Osnovne šole Dutovlje. Po programu se bomo zadržali v srečanju in klepetu z vsemi, tako stanovalci kot terapevti in vodstvom, ki bodo ta dan prišli na Bunčetovo domačijo.

 
 
 ***********************************************************************
Zamudili ste:
 • Petkov večer v petek dne 6. septembra ob 18 uri bo posvečen otvoritvi razstave stanovalcev Socialno varstvenega zavoda Dutovlje (SVZ Dutovlje), ki prihodnji mesec (10. oktober) praznujejo dan duševnega zdravja. Razstavljene slike in  izdelki bodo na ogled do 3. oktobra. Otvoritev razstave bo spremljal kulturni program s pozdravnimi nagovori.
 
 
Avgust 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
torek, 16. julij 2013
V mesecu avgustu bomo članice in člani TD Kras izpeljali in sodelovali na naslednjih dogodkih in prireditvah:


 
Turistično društvo Kras s svojimi članicami in člani ter KS Dutovlje in vaški odbor Dutovlje bomo v petek 9. avgusta ob 16. uri slovesno odprli 

Teranovo krožno pot, 

ki je velika pridobitev tako za kraj Dutovlje kot tudi za vse obiskovalce vasi in Krasa.

Vabimo vse domačine, vse prebivalce občine Sežana in vse tiste, ki imajo radi Kras, da se tega dne udeležijo otvoritve Teranove krožne poti. Po otvoritvi bomo odšli na pot in si ogledali vse kar nas bogati v tej okolici in v vasi Dutovlje. Po vrnitvi na Bunčetovo domačijo bo sledil nastop skupine deklet Cvet v laseh Marjetke Popovske, nakar se bomo družili z dutovskimi vinogradniki in vinarji ob kapljici terana. 
 
Želimo Vam sporočiti, spoštovane obiskovalke in obiskovalci Dutovelj ter bralke in bralci te naše spletne strani, da smo ta projekt uresničili skupaj s KS Dutovlje, z Vaškim odborom Dutovlje in z vsemi tistimi domačini, vinarji in sponzorji iz vasi Dutovelj kot tudi s sodelovanjem  Osnovne šole Dutovlje, SVZ Dutovlje, z Župniščem in  župnikom g. Bogdanom Špacapanom, za kar se vsem iskreno zahvaljujemo. So bili dnevi z veliko dela in odrekanja, dnevi sestankovanj in iskanj, kreiranj in odločanja, vendar brez dobre volje, brez odličnega sodelovanja vseh nas to ne bi bilo mogoče narediti. In zato smo na to ponosni, vzhičeni in srečni, kajti speljali smo do sedaj največji projekt od kar obstaja Turistično društvo Kras iz Dutovelj.
Teranova krožna pot bo od tega dne dalje vaša pot in pot nas vseh, na kateri se bomo srečevali, pogovarjali, učili in načrtovali jutrišnji dan in seveda, se veselili ob petju in glasbi, ob slikanju in risanju in morda tudi ob pisanju kakšne pesmice. 

 
 
Pridite  in delite z nami srečo in veselje !

Voden ogled poti bo tudi naslednji dan, v soboto 10. avgusta ob 10. uri in nato še ob 17. uri.
 

V nedeljo, 11. avgusta, ko bo potekal osrednji dan Praznika terana in pršuta, bomo pripravili naš tradicionalni Sejem zelišč in dobrot Krasa, ki bo trajal od 9. do 18. ure.

TD Kras in KS Dutovlje se bosta skupaj predstavila na stojnici v Sežani v času občinskega praznovanja v soboto, 24. avgusta.
 
 
 
 *****************************************************
zamudili ste:
Pomagali bomo s tehničnimi sredstvi dekletom iz TIC-a Dutovlje in Sežana pri izvedbi programa Dutowske plaže še 27. julija, potem pa še 17. in 31. avgusta na borjaču Bunčetove domačije. Vabljeni vsi otroci, za veselje, dogajanje in kopanje skrbi ekipa mladih varušk - študentk.

V petek, 2. avgusta ob 20. uri
bo v galeriji  Bunčetove domačije otvoritev slikarske razstave Resonance, avtorja Slavka Guština.
Predstavil bo zadnji cikel svojih umetniških slik.
Dogodek bo popestren z umetniško kritiko umetnostne zgodovinarke Tine Ban
in glasbeno točko Martina Stojanoskega na klasični kitari.
 
 
 
 
  
 
Junij 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
ponedeljek, 27. maj 2013

Za naslednji mesec napovedujemo naslednje dogodke v Bunčetovi domačiji:

TIC Dutovlje organizira v soboto 15. junija 2013 ob 21. uri gledališko predstavo z naslovom Pravljice za odrasle (trije komični monologi) , ki jih bodo odigrali člani Tik-Tak teatra iz Gorice.  Prispevek: 2€

Turistično društvo Kras prireja v nedeljo 16. junija ob 09. uri tradicionalni Sejem zelišč in dobrot Krasa . Tega dne bosta potekali dve delavnici in sicer obe s pričetkom ob 10 uri. 

Prva je  "Destilacija brinja", ki jo pripravlja ekipa Mediterraneje. Obvezna je prijava na telefonsko štev. 040 - 635 653 ali na e. pošto:  E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  ,

Druga delavnica je spoznavanje naravnih zdravilnih rastlin, ki jo bo vodila Jadranka Jerina, priznana poznavalka zelišč in rastlin. Spoznavanje se bo odvijalo na terenu zato velja opozorilo za primerna obuvala in oblačila ter zaščito proti klopom. Po vrnitvi se skuhalo nekaj vrst čajev in frtalj. Zaželena je prijava na tel. 041 475-805. Cena delavnice je 8 €.

Turistično društvo Kras organizira v nedeljo 30. junija 2013 ob 18. uri  na dvorišču Bunčetove domačije poletni Koncert pihalnega orkestra Komen. Vstopnina je 5 €.

 
ŽIVEL 1. MAJ PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
četrtek, 02. maj 2013

skupinska fotografija udeležencev prvomajskega pohoda na Volnik, 2013

 

Več  slik je v fotogaleriji TD Kras, TUKAJ.  

 
Maj 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
ponedeljek, 22. april 2013
 
V najlepšem mesecu v letu, mesecu maju bomo pripravili in sodelovali v naslednjih dogodkih:


=============================================================

 

zamudili ste:

1. maja ob 09.00 uri bo tradicionalni pohod na Volnik.
Start je izpred Bunčetove domačije v Dutovljah.
Na vrhu se dobimo ob 11. uri s pohodniki iz različnih smeri in krajev.
 

 
FOTO:Predstava skupine Marta Marta PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
nedelja, 21. april 2013

 

V fotogalerijo so dodane slike z gledališke predstave skupine Marta Marta, ki je bila v Bunčetovi domačiji.

Povezava do fotografij:

https://plus.google.com/u/2/photos/115235099837496750001/albums/5869198837137528161

 
FOTO: delovna akcija na Teranovi krožni poti PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
četrtek, 18. april 2013

V fotogalerijo so dodane slike s sobotne delovne akcije, na kateri se je čistilo traso Teranove krožne poti, v nastajanju.

Povezava do fotografij:

https://plus.google.com/photos/115235099837496750001/albums/5868092291598359201 

 
FOTO: Koncert pihal Svirel PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
četrtek, 18. april 2013

V fotogalerijo so dodane slike s koncerta pihal Svirel, ki je bil v Bunčetovi domačiji.

Povezava do fotografij:

https://plus.google.com/photos/115235099837496750001/albums/5868088610767309745 

 
April 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
ponedeljek, 25. marec 2013

To je vse v aprilu. Seveda bomo ob koncu meseca postavili tudi mlaj in za prvi maj gremo skupaj z drugimi društvi v pohod na vrh Volnika.
 
================================================================= 
zamudili ste:
 
V aprilu mesecu bo Turistično društvo Kras pripravilo in sodelovalo v naslednjih prireditvah:
 • v soboto 20. aprila ob 19.30 uri bomo v Bunčetovi domačiji gostili Gledališko skupino ''Marta,Marta'' Kulturnega društva Obok iz Ljubljane,
  ki bodo
   nastopili z gledališko predstavo Svetopisemski skeči.
  Mentor predstave je Gregor Čušin.
  Turistično društvo navedeno predstavo pripravlja v dobrodelne namene za zbiranje sredstev za dokončanje
  ureditvi vaške cerkve Sv. Jurija v Dutovljah.
 • v nedeljo 21. aprila bo naš Sejem zelišč in dobrot Krasa. Tega dne bomo ob 10. uri pripravilo delavnico  mokrega filcanja oz.polstenja.
 Delavnica poteka po tradicionalnem postopku in traja 2 uri
- število udeležencev je 10 do največ 15
- delavnica je primerna za odrasle, lahko tudi za otroke v spremstvu odraslega

- delavnico izvajata Tanja Legat in Petra Kunstelj

Cena delavnice je 18 €.

Polstenje volne je ena najstarejših tehnik tekstilne umetnosti. Pod vplivom tople vode in mehanskega delovanja se volnena vlakna napnejo, luske se odprejo in med drgnjenjem se volna preplete, posledica je krčenje volne in nastanek čvrste površine. Iz polsti se izdelujejo oblačila, preproge, čevlji, copati, torbe, klobuki, razni dekorativni izdelki ter igrače.

Na delavnici filcanja se bomo naučili osnov mokrega in suhega filcanja.
Izdelali bomo filcane kroglice, filcano milo in filcano blago (prtiček).
Material dobite na delavnici.

Če bo več interesentov bomo delavnico ponovili ob 12 uri.
v petek 12. aprila ob 20. uri bomo Petkov večer doživeli s predstavitvijo udeležbe na Barcelonskem maratonu, katerega sta se udeležili 17. marca letos dve Dutovki in sicer Helena Škrl in Jožica Germek. Obe sta ga pretekli in uspešno prišli na cilj. v soboto, 6. aprila ob 20.uri bomo v Bunčetovi 
 • domačiji gostili v okviru festivala SVIREL - mednarodnega tekmovanja in festivala glasbenikov ter komornih skupin skupino, ki nam bo na tolkalnem večeru zaigrala na različna tolkala.


  Več informacij o nastopu in nastopajočih na koncetu Svirél v Dutovljah je na tej povezavi. 
  Predstavitev festivala Svirél in letošnji spored najdete na tej povezavi. 
 
 
Občni zbor Turističnega društva Kras PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
sreda, 06. marec 2013

Občni zbor TD Kras
bo v sredo 20. marca ob 19. uri v Bunčetovi domačiji.

Vabljene vse članice in člani ter simpatizerji društva.

 
Koledar sejmov Zelišč in dobrot Krasa 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
petek, 22. februar 2013
V letu 2013 bodo naslednji sejmi Zelišč in dobrot Krasa:
 
17. marec

21. april

19. maj

16. junij

--julija sejma zaradi dopustov ni

11. avgust (sovpada z dnem, ko je tudi Praznik terana in pršuta)

15. september

20. oktober

17. november

15. december (razširjen sejem v Božično novoletnem vzdušju)

VABLJENI
 
Marec 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
petek, 22. februar 2013
Občni zbor TD Kras 
bo v sredo 20. marca ob 19. uri v Bunčetovi domačiji. 

Vabljene vse članice in člani ter simpatizerji društva.

 

 

 

===============================================

Zamudili ste:

  V nedeljo, 17. marca 2013 ob 09. uri se bo v Dutovljah v Bunčetovi domačiji 
pričel letošnji prvi Sejem zelišč in dobrot Krasa

V okviru sejma bo potekala delavnica Izdelava domačih balzamov za ustnice
Prva delavnica bo s pričetkom ob 10. uri, druga ob 12. uri. 
Obe bo vodil Brane Klopčič iz podjetja Mediterranea. 

Obvezna je prijava na telefonsko štev. 040 - 635 653 ali na epošto:  E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  . 

V petek 8. marca 2013  ob 19.00h na Bunčetovi domačiji v Dutovljah,
bo predaval, arhitekt, doktor znanosti ter redni profesor Borut Juvanec,

naslov teme je
Kras, arhitektura kamna. 

Za 8. marec bomo obiskali vse žene v KS Dutovlje starejše od 80 let,
z njimi poklepetali in jih obdarili z rožico.
 

 V sredo, 6. marca 2013 ob 10.00 uri bo pri Jazbinah ob cesti Marije Terezije v Dutovljah
potekala tekma – 21. prvenstvo slovenske vojske v orientaciji Vipava 2013.  
Tekmujejo tudi v štafetah - tako moški kot ženske.  Gostje so reprezentanca Nizozemske vojske. Tekmovanje poteka vsako leto na drugem kraju z namenom spoznavanja različnih lokacij ter krajev Slovenije in poleg tega je cilj tudi navezava stikov in povezave z domačini.
Reprezentanca Slovenske vojske že vrsto let sodeluje na tekmah Lipica Open, ki se odvijajo na Krasu.

Vabljeni na prizorišče k spodbujanju tekmovalcev.

 


 
PUST 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
ponedeljek, 11. februar 2013

1. Fotografije Pustnega vzgojitelja so na tem KLIKU!

2. Fotografije Šmrkavega dojenčka so na tem KLIKU!

3. Fotografije od Sergeja pa so na tem KLIKU!

4. Fotografije (Marjan) s Pepelnice so na tem KLIKU!

5. Fotografije (Peter) s Pepelnice so na tem KLIKU!

foto: Dojenček Šema

 

**************************************************

 
Naše prireditve v februarju PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
četrtek, 31. januar 2013

V sredo,13. februarja, na pepelnico bomo zvečer ob 18. uri
Pustu izrekli sodbo pred
 ''upravno zgradbo'',
ki je naša Bunčetova domačija.

Vabljeni!

1. Fotografije Pustnega vzgojitelja so na tem KLIKU!

2. Fotografije Šmrkavega dojenčka so na tem KLIKU!

3. Fotografije od Sergeja pa so na tem KLIKU!

4. Fotografije s Pepelnice so na tem KLIKU!

foto: Dojenček Šema

 

**************************************************

 zamudili ste :

 

Tudi letos se bomo organizirano lotili Pusta v Dutovljah
zato vabimo krajanke in krajane, da se nam pridružijo in sporočamo,
da bo PUST pomlad prinašal v vsako hišo in družino v soboto 9. februarja tja od 09. ure dalje.

  

 

 

Slovenski Kulturni praznik 
8. februarja bomo ob 18. uri
 v Bunčetovi domačiji v kulturnem večeru
počastili  spomin na Dutovca, Lovra Žvaba, kulturno-zgodovinskega publicista.

Predstavila ga bosta g. Ivan Vogrič, pisec knjige “Lovro Žvab, Levstikov prijatelj” in g. Aleksander Peršolja.

 


 

Večer bo popestrilo folklorno društvo Kraški šopek, z njegovimi pesmimi in tržaško-kraškimi plesi. Vstop je prost.

  

    

V Bunčetovi domačiji v Dutovljah v soboto, dne 2. februarja 2013 ob 17. uri,  organiziramo delavnico 
Priprava mase in izdelava klobas ter salam.

Delavnico bo vodil strokovnjak s tega področja g. Ivan Cenčič. Namen delavnice je posredovati znanje in izkušnje vsem, ki se doma  ukvarjajo s to dejavnostjo. Namen delavnice je prispevati znanje in izkušnje za doseganje čim boljše kakovosti pri izdelavi suhomesnatih izdelkov in k dobri kulinarični ponudbi v okviru turistične ponudbe.
Predhodne prijave zbiramo v Turističnem društvu Kras na tel. 041-475 805 do 1. februarja 2013.


  več fotografij z delavnice je TUKAJ .

 
Vabilo pustarjev PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
nedelja, 13. januar 2013

VABILO

v ponedeljek, 14.01.2013    ob 20,00 uri   v prostorih BUNČETOVE DOMAČIJE

 

Te vabimo na sestanek za organizacijo  DUTOVSKEGA PUSTOVANJA.

PUST  je letos kar nekam pohitel, naša že tradicionalna  povorka  mora  obiskati vsa gospodinjstva   9. Februarja 2013.

Dogovoriti  se moramo o izvedbi le –te.

Skupna naloga   je, da določimo tematiko letošnje povorke in se dogovorimo o Pokopu Pusta in prireditvi ob tej priliki.

 

K aktivnostim povezanim z organizacijo in izvedbo PUSTA  ste vabljeni krajani in krajanke Dutovelj v  čim večjem številu.

Kdor se ne more udeležiti sestanka, se nam lahko kadarkoli pridruži, svojo udeležbo naj sporoči:

031/658564    Neva  FILIPČIČ   ali  E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

S tem vabilom in obvestilom seznanite čim večje število vaščank in vaščanov.

 

 

 
Prireditve januar 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
sreda, 02. januar 2013
 
Februar

Priprava mase in izdelava klobas ter salam

Delavnica bo v Bunčetovi domačiji v Dutovljah v soboto, dne 2. 2. 2013 ob 17 uri.
Delavnico bo vodil strokovnjak iz tega področja g. Ivan Cenčič.
Prispevek za udeležbo je 10 €.
Predhodne prijave zbiramo v Turističnem društvu Kras na tel. 041-475 805 do 1. 2. 2013. 

 
 
*************************************************************************************************
Zamudili ste:
V nedeljo, 6. januarja ob 13 uri pohod na Volnik in sicer s startom izpred nekdanje krajnovaške stražnice v Žekancu. Na vrhu si bomo še enkrat zaželeli vse najlepše v letu 2013 in nato po sestopu odšli v Bunčetovo domačiji na okrepčilo in druženje. Startnine ni.
 
 Skupinska slika udeležencev letošnjega pohoda.
 
  Več fotografij s pohoda 2013 je na KLIKU .
 
V petek 11. januarja 2013 ob 18 uri bo v Bunčetovi domačiji v organizaciji TIC-a Dutovlje predaval prof. Mitja Guštin v sklopu predavanj Večnega Krasa na temo: Promocija naravnih vrednot in kulturna dediščina.
Spregovoril nam bo o Volčjem Gradu pri Komnu - majhna vas, veliko srce, v katerem bo predstavil pravkar izdani domoznanski zbornik, kjer imata promocija naravnih vrednot in kulturna dediščina posebno mesto. Predavanje bo prikazalo uspešno delovanje prebivalcev za ohranjanje nekaterih oblik tradicionalnega življenja, za dvig kakovosti življenja v samem kraju in izbrane kamnoseške in arhitekturne spomenike, ki so značilni za kraško okolje.
 
soboto, 12. januarja 2013 delavnica o pripravi pršuta za sušenje.
Delavnica se bo odvijala v soboto dne 12.1.2013 ob 17 uri v prostorih Bunčetove domačije.
Cena delavnice je 10 €.
Prijave zbira predsednik TD Kras do petka 11.1.2013 na tel. GSM 041-475 805.

  Več slik z delavnice je v fotogaleriji.
 
 
 

GAS-Glasbena agencija Simaco

vabi v petek, 18. januarja 2013  ob 18 uri v Bunčetovo domačijo na kratko predstavitev in koncert mentorjev Glasbene agencije Simaco, kjer nam bodo predstavili ideje in načine poučevanja instrumentov, tehnik, zvrsti glasbe in studijske produkcije. Zaigrali nam bodo na instrumente kot so diatonična harmonika, klaviature, bobni, kitara, itd.,ki jih tudi učijo.  S tem bodo prikazali njihovo znanje, njih same ter program šole. Poleg koncerta  bodo predstavili tudi mesečne pakete pri katerih bodo slušatelji lahko ugotovili kateri jim bo najbolj ustrezal.

Več o tem si lahko prebere vsak tudi na njihovi spletni strani www.simaco.si . 

Veselijo se vašega obiska kjer Vam bodo odgovorili na vsa vaša vprašanja in za vse prisotne bo v obliki OPEN MIC-a možno tudi na te instrumente igrati. Sprejemali bodo tudi nove člane na dan predstavitve, za vse neudeležence pa bo možen vpis tudi preko spletne strani.

Predstavitev je namenjena mladini in osnovnošolcem in vsem tistim, ki so se že vpisali v šolanje pri tej agenciji. Zelo je zaželeno, da pridejo na to predstavitev tudi prebivalci KS Dutovlje.

Glasbena agencija Simaco bo v sodelovanju s KS Dutovlje in Turističnem društvom Kraskmalu začela izvajati svoj program izobraževanja v prostorih Bunčetove domačije
 
V petek, 25. januarja 2013 ob 10. uri ocenjevanje vin letnika 2012 in staranih vin v prostorih Bunčetove domačije. 

Za vinogradnike in vinarje KS Dutovlje organiziramo ocenjevanje vin letnika 2012 in staranih vin v prostorih Bunčetove domačije.

Vzorce zbiramo do 23. januarja.

Vsi ostali pogoji in način ocenjevanja so enaki kot prejšnja leta.

Slovesna razglasitev rezultatov in degustacija bo istega dne v istih prostorih ob 18 uri.

Slovesnost bo nadgrajena z otvoritvijo fotografske razstave " V objemu kamna " avtorja fotografa Borisa Prinčiča iz Dutovelj. S svojim umetniškim čutom do narave nam bo skozi objektiv ponudil serijo fotografij na temo kamna. 

Dogodek bo popestren z umetniško kritiko in kulturnim programom. 


 
fotografija z ocenjevanja vin 2011
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
ocenjevanje vin letnika 2012 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
sreda, 02. januar 2013

Za vinogradnike in vinarje KS Dutovlje organiziramo ocenjevanje vin letnika 2012 in staranih vin petek, 25. januarja 2012 ob 10. uri v prostorih Bunčetove domačije.

Vzorce zbiramo do 23. januarja. Vsi ostali pogoji in način ocenjevanja so enaki kot prejšnja leta.

Slovesna razglasitev rezultatov in degustacija bo istega dne v istih prostorih ob 18 uri.

Slovesnost bo nadgrajena z otvoritvijo fotografske razstave " V OBJEMU KAMNA " avtorja fotografa Borisa Prinčiča iz Dutovelj. S svojim umetniškim čutom do narave nam bo skozi objektiv ponudil serijo fotografij na temo kamna. 

Dogodek bo popestren z umetniško kritiko in kulturnim programom. 

 
Fotografije: Silvestrovanje 2012 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
sreda, 02. januar 2013

Na spodnji povezavi je pot do slik  s slilvestrovanja v Bunčetovi domačiji, ki jih je posnel Marjan Tavčar.

https://picasaweb.google.com/115235099837496750001/Silvestrovanje20122013FotoMarjan#

 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 25 - 48 od 281